Людям з порушення зору Звичайна версія

Пул великих активів на аукціоні 11 травня: серед застави – заводи з виробництва вантажівок та автоагрегатів

07.05.2021

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб нагадує інвесторам про можливість придбати на аукціоні пул кредитів двох банків, що перебувають у ліквідації, – АТ «ДЕЛЬТА БАНК» і АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ». Відкритий електронний аукціон пройде 11 травня в системі Prozorro.Продажі, за голландською моделлю.

Серед застави за кредитами є кілька цілісних майнових комплексів у Полтавській області загальною площею 511 392,63 кв м. Зокрема, серед активів: завод із виробництва великовантажних автомобілів та завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів, а також виробниче обладнання, транспортні засоби тощо.

Всього до пулу активів увійшли 9 кредитів юридичних осіб, частина з яких знаходиться у заставі Нацбанку України. Загальна сума заборгованості за ними – 10,6 млрд грн. Середній термін прострочки – понад 5 років. За частиною кредитів відкриті кримінальні справи та відсутній повний пакет документів. Раніше ці активи вже виставлялися на продаж, однак поки не були куплені.

Початкова ціна лоту – 332,3 млн грн.

Участь у відкритих і прозорих торгах можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Детальніше про лот GL18N719580 та умови участі в аукціоні – на сайті Фонду за посиланням, а також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Крім цього, ознайомитися із активами у складі пулу інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних, порядок доступу до неї – за посиланням.