Людям з порушення зору Звичайна версія

Аукціон з продажу пулу активів 11 травня: серед застави - виробничі потужності в Полтавській області

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні пул активів АТ «ДЕЛЬТА БАНК» і АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», що перебувають у ліквідації. Торги пройдуть 11 травня 2021 року в системі Prozorro.Продажі.

До пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб, у заставі за якими є кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392,63 кв м, розташованих у Полтавській області. До забезпечення за кредитами входять активи різних класів: цілісні майнові комплекси, торговельні приміщення, виробниче та промислове обладнання, транспортні засоби. Зокрема, серед активів: завод із виробництва великовантажних автомобілів, а також завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів.

Частина кредитів знаходиться у заставі Нацбанку України. Загальна сума заборгованості за активами у складі пулу становить 10,6 млрд грн. Середній термін прострочки – понад 5 років. За 5 кредитами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 8 – кримінальні справи, по деяких кредитах відсутній повний пакет документів. Раніше ці активи неодноразово виставлялися на продаж, але поки не були куплені.

Початкова ціна лоту – 332,3 млн грн.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь у них можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Всі кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Детальніше про лот GL18N719580 та умови участі в аукціоні можна дізнатися на офіційному сайті Фонду за посиланням, а також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Крім цього, ознайомитися із активами у складі пулу потенційні інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних, порядок доступу до неї представлений за посиланням.