Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування виставляє на торги 4 червня пул активів п’яти неплатоспроможних банків

18.05.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів виставить на продаж 4 червня 2020 року пул активів п’яти неплатоспроможних банків: АТ «ВТБ БАНК», АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «ДІАМАНТБАНК», ПУАТ «ФІДОБАНК» та ПАТ БАНК «ТРАСТ». Торги пройдуть на майданчику «Дебтекс Україна» (DebtX) за голландською моделлю аукціону.

До складу пулу увійшли 220 прав вимоги та інших майнових прав за кредитними договорами, а також дебіторська заборгованість. Середня прострочка за кредитами – 8 років. Загальна заборгованість за договорами становить 11,02 млрд грн. За більшістю з кредитів тривають судові справи, за 50 кредитними договорами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 15 – кримінальні справи. 34 позичальники зареєстровані в зоні проведення ООС, на непідконтрольній території.

У забезпеченні за кредитами – комерційна нерухомість загальною площею 50 700 м², зокрема, у місті Донецьк, склад негорючих матеріалів площею 13 650 м² у Вінницькій області, нежитлова будівля загальною площею 28 558,2 м² в Чернігівській області, а також інша комерційна нерухомість загальною площею 11 191 м² в Харківській, Київській, Запорізькій та Чернігівській областях. Також у забезпеченні за кредитними договорами знаходиться житлова нерухомість загальною площею 8867 м², 21 земельна ділянка загальною площею 14,3 га, майнові права, транспорт і фінансова порука.

Стартова ціна пулу – 458,4 млн грн.

До складу пулу увійшли активи, які раніше виставлялись на торги, але не були викуплені.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулу, потенційні покупці можуть у віртуальній кімнаті даних. Алгоритм доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

Детальна інформація про лот (#debtx_9005) із описом кредитних угод та забезпечення міститься у публічному паспорті активу на інформаційному порталі Фонду torgi.fg.gov.ua – за посиланням. З умовами участі в аукціоні також можна ознайомитись на сайті Фонду гарантування fg.gov.ua за посиланням та на сайті ProZorro.Продажі.