Людям з порушення зору Звичайна версія

Акції АТ «Мотор Січ» та облігації ТОВ «Фоззі-Фуд» виставлено на продаж

13.07.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж цінні папери, які обліковуються на балансі ПАТ «Банк «Форум» та АТ «Банк «Фінанси та кредит». Так, 28 липняна «Українській Біржі» відбудуться аукціони з продажу акцій АТ «Мотор Січ» та  облігацій ТОВ «Фоззі-Фуд». Організаторами торгів, за дорученням Фонду, стануть торговці цінними паперами «Інвестиційний капітал Україна»  та  «Драгон Капітал» відповідно. Обидві компанії, нагадаємо, пройшли кваліфікаційний відбір Фонду серед третіх осіб за напрямом діяльності «брокерські послуги з продажу цінних паперів». 

28 липня на «Українській біржі» відбудуться аукціони з продажу акцій АТ «Мотор Січ». Окремими лотами на відкриті торги виставлено два пакети простих іменних акцій – 10 200 та 9 188 штук відповідно (міжнародний ідентифікаційний номер ЦП: UA4000143135).

АТ «Мотор Січ» є одним з найбільш високотехнологічних підприємств України, є виробником двигунів для літаків, вертольотів і крилатих ракет. Продукція експортується в 106 країн. Акції компанії включені в індексний кошик Української Біржі з моменту запуску Індексу UX. Акції «Мотор Січ» відносять до «блакитних фішок» вітчизняного фондового ринку.

Початкова ціна реалізації першого пакету – 10 200 акцій – 22 919 400 грн. Детальна інформація про актив – за посиланням.

Другий пакет акцій – 9 188 штук – почне торгуватися зі стартової ціни 20 645 436 грн.  Детальна інформація про актив – за посиланням.

Торги відбудуться на ПАТ «Українська Біржа», організатор торгів – Торговець цінними паперами ТОВ «Інвестиційний капітал Україна». Активи перебувають на балансі АТ «Банк «Фінанси та кредит».   

Крім того, 28 липня відбудеться аукціон з продажу облігацій ТОВ «Фоззі-Фуд». На відкриті торги виставлено 28 000 шт корпоративних облігацій із датою погашення –  01.10.2017.

ТОВ «Фоззі-Фуд» є структурною одиницею Fozzy Group, що є однією з найбільших торгово-промислових груп України та одним із лідерів серед українських рітейлерів  (понад 600 торговельних точок на всій території країни). Крім торговельних мереж, бізнес-інтереси групи компаній охоплюють виробництво продуктів харчування, банківський та ресторанний бізнес.

Аукціон відбудеться на Фондовій біржі «Українська біржа». Торговець цінними паперами – СП ТОВ «Драгон Капітал».  

Детальна інформація про лот – за посиланням. Початкова ціна реалізації – 37 802 478 грн. Активи обліковуються на балансі ПАТ «Банк Форум». 

«Цінні папери – «товар», певною мірою, специфічний. Відповідно до чинного законодавства, продавати їх мають право тільки професійні торговці. Наприкінці минулого року Фонд провів кваліфікаційний відбір, за результатами якого визначено компанії, які можуть надавати брокерські послуги з продажу цінних паперів, – це «Драгон Капітал» та «Інвестиційний капітал Україна». Лоти на них розподіляються у порядку черговості. 10 липня, до речі, відбулися перші успішні аукціони з продажу цінних паперів з балансу банків, що ліквідуються. Акції ПАТ «Центренерго» (199 470 шт)  були продані за майже  2,13 млн грн, 11 652 акції ПАТ «Укрнафта» реалізували за понад 3,46 млн грн. «Аукціони проходили на «Українській біржі» і, завдяки он-лайн трансляції, стежити за їх перебігом могли усі охочі. Це гарний показник – і хороший початок», – сказав Тарас Єлейко, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду.

Варто наголосити, що 28 липня загалом відбудеться понад 20 аукціонів, лотами на яких є цінні папери. У тому числі, на продаж виставлені акції АТ «Галичфарм», ПАТ «Ужгородський турбогаз», ПАТ «Кременчукм'ясо», ПАТ «Рівнеобленерго» тощо. 

Ознайомитись з інформацією про активи  також можна на Інтернет-порталі www.smida.gov.ua – єдиному інформаційному порталі даних про емітентів цінних паперів.