Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредит, забезпечений 12-ма діючими АЗС на заході країни, виставлено на перші торги

07.07.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

20 липня у системі ProZorroродажі відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами АТ «Банк «Фінанси та кредит». Компанії-позичальники спеціалізуються, зокрема, на оптовій торгівлі паливом, а у забезпечення за договорами передано одразу 12 АЗС на заході країни. Актив виставляється на продаж уперше. Початкова ціна реалізації – 23,64 млн грн.

Одним лотом на торги виставляються права вимоги за двома кредитами. Компанії-позичальники зареєстровані у Волинській області, не перебувають у стані припинення та ведуть господарську діяльність у сфері оптової торгівлі паливом. Одна з компаній-позичальників працює на ринку нафтопродуктів з початку 1990-х років і входить до числа найпотужніших фірм в західному регіоні. Сьогодні сучасні автозаправочні комплекси позичальника розташовані в 11 областях України.

На початок червня 2017 року заборгованість за договорами склала 23,64 млн грн. При цьому у заставі банку – 12 діючих АЗС та обладнання,  що забезпечує їх роботу (колонки паливороздавальні, підземні резервуари, контрольно-касові апарати для заправних станцій, загалом – 55 одиниць), в Івано-Франківській, Волинській та Хмельницькій областях. Крім того, у забезпечення за договорами передано товари в обороті (442 тони бензину та дизельного палива) та земельна ділянку несільськогосподарського призначення, загальною площею 0,344 га, яка розташована на території Оконської сільської ради Волинської області.

Детальна інформація про лот, публічні паспорти активу та торгів – за посиланням. Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у кімнаті даних після підписання стандартного договору про конфіденційність.

Перші торги з продажу лоту відбудуться 20 липня у системі ProZorro.Продажі. Організатор торгів – ТБ «ЦЕНТРАЛЬНА УНІВЕРСАЛЬНА ТОВАРНА БІРЖА». Заявки на участь в аукціоні приймаються до 19 липня.

Початкова ціна реалізації лоту на перших торгах – 23 638 302 грн.

При цьому у публічному паспорті торгів визначено дату та умови проведення наступних аукціонів у разі, якщо попередні торги будуть визнані такими, що не відбулися. Нагадаємо, за умовами «пілотного проекту», який зараз реалізується у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, на перші торги актив виставляється за балансовою вартістю. На кожні наступні торги активи перевиставлятимуться автоматично, а початкова ціна реалізації щоразу знижуватиметься на 10%. У разі, якщо покупець не з'явиться і на восьме торгах, коли ціна лота складе 30% від балансової вартості, актив знімається з індивідуальних продажів і надалі буде продаватися в складі пулу.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.