Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредити агрокомпанії, у забезпечення за якими передано овочесховище та 100% статутного фонду компанії, виставлено на перші торги

04.05.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

22 травня у системі «Prozorro.Продажі» відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами агрокомпанії. У забезпечення за договорами передано сучасне овочесховище на Київщині, 28 га землі на Дніпропетровщині, а також 100% статутного фонду компанії-позичальника, які дають право на управління підприємством. Активи, що перебувають на балансі АТ «Банк «Фінанси та Кредит», на торги виставляються уперше. Початкова ціна реалізації – 157,63 млн грн.

Одним лотом на торги виставляються права вимоги за чотирма кредитами. Загальна заборгованість за договорами наприкінці лютого склала 625,66 млн грн.

Позичальник не перебуває в процесі банкрутства і є підприємством повного циклу виробництва: від вирощування на власних полях до зберігання та передпродажної підготовки овочів.

У забезпечення за договорами, зокрема, передано виробничу нерухомість, загальною площею 10 149,9 м2. У тому числі – сучасний льох-овочесховище, площею 422,2 м2, у смт Гостомель, Київської області. Овочесховище, при будівництві якого було реалізовано передові технології, дозволяє забезпечити одночасне зберігання 14 000 тон овочів та фруктів. Спеціальна система, що створює та підтримує в камерах потрібний мікроклімат, забезпечує тривале безперебійне зберігання продукції.

Крім того у заставі банку – обладнання: машини для зважування, лінія мийки, камера вентиляції та охолодження продукції, автонавантажувач, компресор, комплекти для контейнерів (всього 11 одиниць), ваги, машини пакувальні, холодильні установи тощо.

Також у забезпечення виконання зобов’язань за договорами передано право на частку Статутного фонду компанії-позичальника у розмірі 100%, право на управління підприємством, усі інші права.

Ілюстрована презентація виставлених на продаж об’єктів – за посиланням.  

Детальну інформацію про лот – публічні паспорти активів та торгів – можна знайти тут.

Початкова ціна реалізації – 157 627 874,99 грн (без ПДВ).

Аукціон відбудеться 22 травня у системі «Prozorro.Продажі». Організатор торгів – ТОВАРНА БІРЖА «КМФБ». Кінцевий термін прийому заявок на участь  у торгах – 21 травня.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у кімнаті даних після підписання стандартного договору про конфіденційність.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/ .