Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування застерігає клієнтів неплатоспроможних банків від співпраці з сумнівними фінансовими організаціями

28.02.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб застерігає клієнтів неплатоспроможних банків від співпраці з маловідомими фінансовими організаціями. А також закликає тих, кому треті особи пропонують сумнівні з точки зору законності послуги, повідомляти про ці факти до Департаменту розслідування протиправних діянь Фонду.

Останнім часом почастішали випадки надходження скарг від позичальників неплатоспроможних банків щодо сумнівних пропозицій зі сторони маловідомих фінансових організацій, які пропонують викупити залишок за їхніми  кредитами з дисконтом.

Так, з подібними пропозиціями до позичальників АТ «Банк «Фінанси та кредит» звертаються невідомі особи, що представляються співробітниками ТОВ «Ніхтеженс Фінанс» та «Фінмарт».

Варто нагадати, що відповідно до чинного законодавства, подібні дії сторонніх організацій без відома банку кваліфікуються як «шахрайство» і тягнуть за собою передбачену законодавством відповідальність. Крім того,  позичальники мають усвідомлювати, що у разі співпраці з подібними організаціями усі ризики, пов’язані з їх грошима та майном, несуть вони самі.

Фонд закликає усіх клієнтів неплатоспроможних банків повідомляти про випадки надходження подібних сумнівних, потенційно шахрайських пропозицій з боку третіх осіб до Департаменту розслідування протиправних діянь: (тел.: (044) 333-36-08, 333-36-02, e-mail: [email protected] , [email protected] );

Виявлені факти будуть розслідувані, а зібрані матеріали – передані до правоохоронних органів.