Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та громадська організація вкладників АТ «Банк «Фінанси та Кредит» підписали меморандум про співпрацю

25.01.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

IMG 431822 січня 2016 року відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, Громадською організацією «Національне благо України» та Публічним акціонерним товариством «Банк «Фінанси та Кредит».

Підписантами  Меморандуму стали: від Фонду гарантування – директор-розпорядник Костянтин Ворушилін, від ГО «Національне благо України» - голова Олександр Коваленко, від  АТ «Банк «Фінанси та кредит» - Уповноважена особа Фонду гарантування на ліквідацію банку Олена Чернявська. У заході взяли участь також заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Андрій Оленчик та член правління ГО «Національне благо України» Максим Гарус.

«Об’єднання зусиль фахівців Фонду гарантування і громадськості під час ліквідації неплатоспроможних банків носить позитивний характер. Прозорість ліквідаційної процедури для кредиторів банку надає впевненості у дотриманні Фондом гарантування законів та вибору найбільш ефективних шляхів задоволення їхніх вимог» - наголосив директор-розпорядник Фонду гарантування Костянтин Ворушилін.«Вкладники банку об`єднали зусилля для  контролю за ліквідацією АТ «Фінанси та Кредит» з метою створення підґрунтя для максимального задоволення своїх вимог до банку. Поєднання організаційного та фахового потенціалу членів громадської організації та Фонду гарантування, на нашу думку, дозволить досягти успіху» - зауважив голова громадської організації «НБУ» Олександр Коваленко.

Метою спільної роботи в рамках Меморандуму є співпраця  в процесі ліквідації АТ «Банк «Фінанси та Кредит» для консолідації зусиль, спрямованих на  повернення коштів вкладникам/кредиторам Банку та, безпосередньо, Державі Україна.

Сторони домовились спільно діяти у наступних напрямках:

- забезпечення захисту прав і законних інтересів кредиторів АТ «Банк «Фінанси та Кредит» в процедурі ліквідації банку;

- своєчасного виявлення та усунення фактів правопорушень (в тому числі шахрайський дій) з боку акціонерів і посадових осіб та інших працівників банку;

- ефективної реалізації майна (активів) АТ «Банк «Фінанси та Кредит» та забезпечення задоволення вимог кредиторів у відповідності до законодавства;

- недопущення ризиків задоволення вимог кредиторів, які не мають на те правових підстав;

- належного, повного та своєчасного інформування кредиторів АТ ««Банк «Фінанси та Кредит» про хід здійснення ліквідації АТ «Банк «Фінанси та Кредит».